W A U H A U S

×

Veateade

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters funktsioonis drupal_get_feeds() (rida 394 / /var/www/clients/client2/web4/web/arhiiv/2018/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktsioonis menu_set_active_trail() (rida 2405 / /var/www/clients/client2/web4/web/arhiiv/2018/includes/menu.inc).

W A U H A U S (FIN)  –  FLASHDANCE

 

N, 5.7.2018 kl 23.45   OSTA PILET 

R, 6.7.2018 kl 19.00   OSTA PILET 

PROOVISAAL

 

"See on nagu must maagia!"

 

Lavastuse "Flashdance" käivitavaks ideeks on vaataja nägemisaisting ja selle ebastabiilsus. Millise kogemuse saab vaataja, kui peamine jälgimismeel on häiritud?

"Flashdance" toimub varjudes, hämaras valguses. Vaatajale avaneb pimeduses uus potentsiaalne ruum, kus tema isiklikud piirid ning aja- ja kohataju on hajutatud. Vaataja nägemisvõime on piiratud ja kujutlusvõime on piiramatu.

"Flashdance'i" kese on hiiglaslik must prügikott, tantsijad on koti sees ja liigutavad seda seestpoolt. Kilekoti väline pind loob olevuse, organismi jagatud seisundist. "Flashdance" on audiovisuaalne kogemus, mis paneb vaataja kasutama kõiki meeli. Väljastpoolt vaadates ei tea me, milline on asjade sisu. Valguses seistes ei näe me pimedusse. Meie ühiskonnas, mis on valgusest ja kontrollist läbi tungitud, äratab "Flashdance" üles müstilise ja alateadvusliku.

"Flashdance" on teine osa triloogiast, mille lavastused on oma pealkirjad saanud tantsufilmidest. Triloogia lavastused on filmipealkirjade otsesed tõlgendused ja keskenduvad vaataja tunnetuslikule kogemusele. Kõiki triloogia osi on etendatud ka Kanuti Gildi SAALis Tallinnas.

 

W A U H A U S on Helsingis tegutsev kunstirühmitus, mis on aktiivne kaasaegses etenduskunstide maailmas. Rühmitusse kuuluvad lavastaja Anni Klein, koreograaf Jarkko Partanen, stsenograaf Samuli Laine ning helikunstnikud Jussi Matikainen ja Heidi Soidinsalo. Nad loovad oma töid nii väikestes saalides kui ka suurtel staadionitel. Nende töödes on popkultuuri mõjutusi, need on meelelahutuslikud ja samas valgustavad läbi meie ühiskonna alustalasid. WAUHAUSi töödele on omane erinevate materjalide, valguse ja helide suhe elava esitajaga.

W A U H A U S pälvis 2017. aastal Soome riikliku kultuuripreemia etendus- ja lavakunstide valdkonnas.

 

 

Kontseptsioon: W A U H A U S
Laval: Hanna Ahti, Wilhelm Grotenfelt, Johannes Purovaara
Lava taga: Laura Haapakangas, Anni Klein, Samuli Laine, Jarkko Partanen, Jani-Matti Salo,  Heidi Soidinsalo
Produktsioon: Zodiak – Center for New Dance, Kanuti Gildi SAAL, W A U H A U S

Residentuuritoetus: O Espaco do Tempo, Portugal 

Toetajad: Kone Foundation, Arts Promotion Centre Finland, Jenny ja Antti Wihurin Rahasto, Suomen Kulttuurirahasto, [DNA], Creative Europe Programme of the European Union

 

Esietendus: 07.12.2016.

Kestus: 50 min.

Keel ei ole takistuseks.