Marie-Caroline Hominal, Markus Öhrn

×

Veateade

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters funktsioonis drupal_get_feeds() (rida 394 / /var/www/clients/client2/web4/web/arhiiv/2018/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktsioonis menu_set_active_trail() (rida 2405 / /var/www/clients/client2/web4/web/arhiiv/2018/includes/menu.inc).

Marie-Caroline Hominal, Markus Öhrn (SUI / SWE) – HOMINAL/ÖHRN

 

K, 4.7.2018 kell 23.00   OSTA PILET

VÄIKE SAAL

 

Kõik algas vajadusest muuta, õõnestada ja arutleda lavastaja rolli üle, vabastada ennast loo loomisest, olles samas siiski idee algataja. Tantsija ja koreograaf Marie-Caroline Hominal pöörab peapeale koreograafi ja esitaja vahelise suhte. Idee autori ja esitajana valis ta end lavastama Euroopa teatri visionääri Markus Öhrni, kes oma lavastustes mõistab jõuliselt hukka Lääne patriarhaalse ühiskonna kontrolli kõige ümbritseva üle. "Hominal/Öhrnis" ühendavad kaks kunstnikku oma maailmad. Koostööd alustades oli Hominalil Örhnile vaid üks nõudmine, et tegemist oleks soologa Hominalile. 

Markus muutis Hominali Laatsaruse-laadseks reinkarnatsiooniks oma vanaemast, Põhja-Rootsi külas elanud naisest, heast emast, naisest ja kristlasest, kes järgis sotsiaalseid norme ja abikaasa käske ja oli Öhrni vanaisa, jäiga, kompromissitu patriarhaalse kuju täieliku kontrolli all. Vahetult enne oma surma kahetses vanema seda, et ei olnud elus oma otsustes ja valikutes destruktiivsem ja ei järginud oma soove. Nüüd, teatri vahenditega, vabastab Öhrn läbi Hominali tema ihad ja elujõu. Näitlemine, lavakujundus ja ka muusika on brutaalselt ja painajalikult moonutatud, samas siiski selgelt kujutades võimu loogikat ja vormi.

 

Idee: Marie-Caroline Hominal

Lavastus: Markus Öhrn

Tehniline teostus, heli ja graafika: Damiano Bagli

Maskid: Tilda Lovell

Laval: Marie-Caroline Hominal, Markus Öhrn

Produtsent: MadMoiselle MCH association, Genève; Théâtre Vidy-Lausanne

Kaasprodutsendid: TU – Théâtre de l'Usine, Genève

Toetajad: Loterie Romande – Fondation Nestlé pour l'Art

MadMoiselle MCH est subventionnée par la Ville de Genève et le Canton de Genève et soutenu par Pro Helvetia, Fondation suisse pour la culture.

Etendust Baltoscandalil toetab Pro Helvetia

Tänud: Institutet (SWE) – Motus (ITA) – Kampu Niemi – Lasse Niemi – Roby Carruba – Janyves Coic – Bruno Dani – Mathieu Dorsaz – Rosi Morilla

Kestus: 60 min.

Keel: inglise ja prantsuse keel, vähe teksti

NB! Lavastus sisaldab stseene, mis võivad tunduda häirivad ja olla ebasobilikud alaealistele.