Forced Entertainment

×

Veateade

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters funktsioonis drupal_get_feeds() (rida 394 / /var/www/clients/client2/web4/web/arhiiv/2018/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktsioonis menu_set_active_trail() (rida 2405 / /var/www/clients/client2/web4/web/arhiiv/2018/includes/menu.inc).

Forced Entertainment (GBR) – REAL MAGIC

 

R, 6.7.2018 kl 20.30   OSTA PILET

L, 7.7.2018 kl 19.30   OSTA PILET

RAHU HALL

 

"Real Magic" on kui absurdse irratsionaalsuse, võitluse ja koomiliste korduste maailm. Taustaks lindistatud naer ja aplausid, kolm näitlejat veidras fantaasias. See on nii kaootiline telesaade, kabaree-etendus kui ka telepaatiaseanss lõputult korduvate lootustandvate ja lüüasaavate hetkedega. Publik viiakse sürreaalsele teekonnale uute võimaluste ja vastuste, variatsioonide ja muutuste, moonutuste ja muundumiste maailma. See on lummav ja meisterlik lavastus suurest süsteemist, väikestest lõksudest ja igatsusest muutuste järele. Puhas maagia!

 

Forced Entertainment endast:
"Meie looming proovib avastada, mida teater ja etenduskunst võivad tänapäeval tähendada. See on alati pigem vestlus või debatt, see peab olema elav. Teeme lavastusi, mis tekitavad põnevust, küsivad küsimusi ning lõbustavad inimesi. Soovime põhjustada nii segadust kui ka naeru. Forced Entertainmenti trupp alustas 1984. aastal ja sellest ajast on meil olnud palju erinevaid projekte. Oleme koostanud nimekirju, mänginud mänge, ajanud plära, olnud vaikuses, tekitanud korralageduse, pannud end riidesse ja võtnud riided seljast, kõik üles tunnistanud, teinud võlutrikke, rääkinud nalju, mänginud klouni, mänginud surnut, joonud end purju, jutustanud lugusid ning esinenud kuus, kaksteist ja isegi kakskümmend neli tundi järjest. Me oleme esitanud teksti ja tantsinud, oleme suhtunud pedantse täpsusega detailidesse ja oleme improviseerinud. Me oleme teinud tõsist etendust, mis kukkus välja koomiliselt, ja koomilist etendust, mis oli hoopis surmtõsine. Üritame sõnastada enda jaoks teatri ja etenduskunstide olemust ja vaatame, kuidas tuleb sellega kaasa publik. Lisaks oleme teinud installatsioone galeriides, kohaspetsiifilisi etendusi, raamatuid, foto- ja videoprojekte ja isegi ühe riukaliku giidiga bussireisi. Mitmes mõttes on see teatrikompanii meie tegemiste baas, haruldane näide pikaajalisest koostööst ühise sõnavara ja tööstiili hoidmisel ja arendamisel."

Forced Entertainment tegutseb lavastaja Tim Etchellsi juhtimisel. Forced Enterteinment esines  Baltoscandalil 2014. aastal ja Tim Etchells oma soololavastusega 2016. aastal. Pikaajalise teatrikunsti arendamise eest tunnustati truppi 2016. aastal väga maineka rahvusvahelise Ibseni auhinnaga.

Lavastaja: Tim Etchells

Idee ja esitus: Jerry Killick, Richard Lowdon, Claire Marshall

Idee ja toetus: Robin Arthur, Cathy Naden

Valguskujundus: Jim Harrison

Kujundus: Richard Lowdon

Projektijuht: Jim Harrison

Helitehnikud: Greg Akenhurst, Doug Currie

Projektijuhi abi: Anna Krauss

Muusika- ja helikujundus: John Avery 

Luubid: Tim Etchells

Kasutatud muusika: "Grave"; Georg Philipp Telemann "Fantasia Number 1 B-mažoor", esitaja Aisha Orazbayeva

Produtsent: Forced Entertainment

Kaasprodutsendid: PACT Zollverein Essen, HAU Hebbel Am Ufer Berlin, Künsterlhaus Moustonturm Frankfurt, Tanzquartier Wien, Attenborough Centre for the Creative Arts, University of Sussex ja Spalding Gray Consortium – On the Boards Seattle, PS122 NYC, Walker Art Center Minneapolis ja Warhol Museum Pittsburgh.

Forced Entertainment'i loovmeeskond:
Tim Etchells (kunstiline juht), Robin Arthur, Richard Lowdon (kunstnik), Claire Marshall, Cathy Naden ja Terry O'Connor.

Forced Entertainment'i korraldustiim:
Eileen Evans (tegevjuht), Hester Chillingworth (loovjuht), Jim Harrison (produtsent), Natalie Simpson (kontorijuht), Julia White (reklaam ja kommunikatsioon).

Forced Entertainment kuulub ühendusse Arts Council England National Portfolio Organisation.

 

Kestus: 80 min. 

Keel: inglise keeles.

Fotod: Hugo Glendinning