Deborah Pearson

×

Veateade

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters funktsioonis drupal_get_feeds() (rida 394 / /var/www/clients/client2/web4/web/arhiiv/2018/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktsioonis menu_set_active_trail() (rida 2405 / /var/www/clients/client2/web4/web/arhiiv/2018/includes/menu.inc).

Deborah Pearson (GBR)  –  HISTORY, HISTORY, HISTORY

 

N, 5.7.2018 kl 22.00   OSTA PILET

L, 7.7.2018 kl 16.00   OSTA PILET

KINO

 

Deborah Pearsoni etenduse keskmes on spordikomöödia, mis filmiti Ungaris 50ndatel vahetult enne 1956. aasta ülestõusu. Selle filmi põhjal lõi Pearson dokumentaaletenduse, milles tema poliitilisi, ajaloolisi ja kriipivalt isiklikke nägemusi ühendav jutustus tekitab põneva kontrasti filmiga. 

1956. aastal toimus Ungaris ülestõus nõukogudemeelse kommunistliku režiimi vastu, ülestõusnute staabiks oli Corvini kino Budapestis. Ülestõusule järgnes 20. sajandi üks suuremaid põgenikekriise. 1956. aastal filmitud komöödia jalgpallist pidi esilinastuma Corvini kinos nädalal, mil algas ülestõus. Deborah Pearsoni kommentaarid sellele filmile avavad üllatavalt isikliku loo. Intervjuud eksiilis elava filmi dramaturgi ning teistega, kes olid filmiga seotud, avab mänguliselt immigratsiooni ja rõhumise teema ja meie sideme ajalooga. See lavastus on kõigile neile, kes armastavad kino ja/või on jäänud liiga pikalt vaatama oma esivanemate fotosid. 

 

DEBORAH PEARSON on Suurbritannias resideeruv Kanada päritolu interdistsiplinaarne kunstnik, kes peamiselt tegutseb etenduskunstnikuna. Tema lavastused on etendunud neljal kontinendil ja viieteistkümnes riigis kunstigaleriides, kinodes, filmifestivalidel ja teatrites. Deborah on ühenduse Forest Fringe üks asutajatest. Forest Fringe korraldab festivale ja residentuure ning aeg-ajalt aitab ka sõltumatutel teatri-, tantsu- ja performance'i-kunstnikel lavastusi produtseerida. 

 

Autor: Deborah Pearson

Dramaturg: Daniel Kitson

Kunstilised nõuandjad: Tania El Khoury, Laura Danneqin

Lavastuse valmimist toetas: National Theatre Studio

Produtsendid: A House on Fire, Theatre Garonne, BIT Teatergarasjen

 

Kestus: 90 min.

Keel: inglise keel.

 

Fotode autor Paul Blakemore