Ansambel U: / REIN ZOBEL / SCOTT L. MILLER

×

Veateade

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters funktsioonis drupal_get_feeds() (rida 394 / /var/www/clients/client2/web4/web/arhiiv/2018/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktsioonis menu_set_active_trail() (rida 2405 / /var/www/clients/client2/web4/web/arhiiv/2018/includes/menu.inc).

Ansambel U:  / Rein Zobel / Scott L. Miller (EST / USA) 

Virtuaalreaalsuskontsert "RABA"

 

L, 07.07.2018 kl 18.00, 18.30, 19.00, 20.00, 20.30   OSTA PILET

TARK MAJA

"Raba" on paeluv audiovisuaalne helitöö, mis on inspireeritud Tallinnast tunniajase sõidu kaugusel Läänemaal asuvast Marimetsa rabast. "Raba" saab kogeda pöördtoolidel istudes ja VR-peakomplekte kandes. Publik saab nautida 360-kraadist videot, samal ajal kui ansambel U: esitab sünkroniseeritud heliteost. Ansambel ja kõlarid (elektroonilise heli jaoks) ümbritsevad publikut füüsiliselt, ühendades publiku kogemuse kaasahaarava live-muusikaga, et iga publikuliige saaks osa ainulaadsest ja individuaalsest sügavast visuaalsest kogemusest.

Miller ütleb: "Olen tõeliselt huvitatud kollektiivsete publikukogemuste loomisest live-esituste kaudu. "Raba" puhul on minu jaoks huvitav see, et publik on sukeldunud ruumi helireaalsusesse, mida ümbritsevad esitajad ja elektrooniline heli, ja kogeb samal ajal visuaalselt Marimetsa raba ainulaadset ilu."

Heliteos „Raba“ valmis 2015.aastal ning 2017.aastal valmis sellest VR-versioon.

SCOTT MILLER on elektroakustiliste, orkestri-, kammer-, koori- ja multimeediumhelitööde looja, mida on kirjeldatud kui "parimat liiki avangardse muusika seiklust" (Classical-Modern Music Review) ning "elektroakustilise muusika tuleviku inspireerivat lootust ja optimismi" (5against4.com). Scott elab ja töötab USAs.

www.scottlmiller.net

ANSAMBEL U: on hetkel aktiivseim ning tuntuim uue muusika ansambel Eestis. Ansambel töötab ilma dirigendita. Ansamblile on iseloomulik tundlik kõlapilt, avatus julgetele eksperimentaalsetele ideedele ning ka kõige nõudlikumate teoste esitamine. Kõrvuti eesti kaasaegse muusika festivalidega on U: esinenud olulistel rahvusvahelistel festivalidel nagu "Time of Music" (Viitasaari, Soome), "GAIDA" (Vilnius, Leedu), "Sounds New" (Canterbury, Suurbritannia), "Nordic Music Days" (Helsinki, Soome), "Nuova Consonanza" (Rooma, Itaalia), "Third Practice" (Richmond, USA), "Biennale di Musica Venezia" (Itaalia), "Viruosi of 21th Century" (Recife, Brasiilia), "Dark Music Days" (Island).

Muusikateatri alal on U: töötanud mitmeid kordi koos ühe eesti rahvusvaheliselt tunnustatuma kontseptuaalse tantsu koreograafi ja lavastaja, Mart Kangroga, kellega koostöös on sündinud etendused "Mäng" (2006), "Romeo ja Julia" (2008) ja "Harmoonia" (2009).

www.uuu.ee 

 

Esitus: ansambel U: ehk Helena Tuuling – klarnet,2i-Danel Mägila – tšello, Merje Roomere – viiul, Taavi Kerikmäe – klaver, Tarmo Johannes – flööt, Vambola Krigul – löökpillid 

VR-versioon valmis koostöös: Mark Gill (SCSU Visualization Lab), Rein Zobel (Maru VR Productions), Tammo Sumera (Kõlavärv)

Toetajad: St. Cloud State University 2017 Research Faculty Improvement Grant, Eesti Kultuurkapital

Projektijuht: Mairika Plakso

Täname: Broadline, Samsung

 

Kestus: 20 min.

Keel ei ole takistuseks.